Protokollverkauf während der Öffnungszeiten, ansonsten Fachschaft geschlossen (Stand 03.09.2020)

ENGLISH VERSION BELOW

Liebe Studierende,

aufgrund des Coronavirus sind die Fachschaftsräume aktuell nicht zugänglich.

Wir sind aber trotzdem immer noch via Mail (an info@fs-etec.kit.edu, oder die betreffenden Referate) erreichbar, wenn ihr Fragen habt oder Beratung braucht.

Sitzungen:

Jeden zweiten Mittwoch in der Vorlesungszeit findet die Fachschaftssitzung um 18:00h statt. In der vorlesungsfreien Zeit findet sie unregelmäßiger statt, die Termine werde jedoch auf dieser Seite veröffentlicht. Zustätzlich findet mindestens einmal im Semester eine Fachschaftsvollversammlung statt.
Wegen der aktuellen Situation finden alle Sitzungen auf BigBlueButton statt.

Anstehende Sitzungen:

Die Einladungen und Sitzungsprotokolle aller Sitzungen werden im Fachschafts-Ilias-Kurs veröffentlicht (siehe unten). In der Einladung wird dann auch kurz vor Beginng der Sitzung der Link zum MS Teams Meeting veröffentlicht.

ILIAS: Die Fachschaft hat einen Ilias-Kurs, wo ihr einfach beitreten könnt. Der Kurs dient als weiterer Informationskanal und ist ausgestattet mit einem Forum, wo ihr uns jederzeit Fragen stellen könnt. Des Weiteren sind dort die Protokolle und Einladungen unserer Sitzungen zu finden.

Infos zum Protokoll- und Altklausurenverkauf:
Option A : Du bist nicht in Karlsruhe:

Die Bestellung per Post läuft nicht per Mail sondern über die Protokollversand-Website. Alle weiteren Infos findet ihr dort. Bitte nutzt dies anstatt unserer Email, da wir sonst keinen Überblick mehr über die Mails halten können. Bei Fragen stehen wir euch natürlich trotzdem zur Verfügung.

Option B : Du bist in Karlsruhe und du bist gesund:

Es wird Öffnungszeiten geben, in der ihr Prüfungsprotokolle und Altklausuren am Fenster der Fachschaft kaufen könnt (ohne Vorbestellung und mit Bargeld). In Zukunft wird es noch mehr Termine geben!

Bitte beachtet folgende Regeln, um am Verkauf teilnehmen zu können:

1. Halten einen Abstand von mind. 1.5 m zu euren Mitmenschen ein (siehe Markierungen auf dem Boden vor der Fachschaft) und tragt einen Mund-Nasen-Schutz.
  2. Während der Öffnungszeit können auch Protokolle, die ,als wir Abholtermine angeboten hatten,vorbestellt, aber noch nicht abgeholt wurden, ausgegeben werden! Weist uns bitte dann darauf hin, dass ihr noch eine Vorbestellung habt.

Danke für euer Verständnis.

Es sei auch auf die Infoseite des KIT und auf die Infoseite der Fakultät Elektro- und Informationstechnik für weitere Infos zu den Auswirkungen des Coronavirus verwiesen. Schaut bitte auch regelmäßig in die Mails eures Studierendenaccounts, alle wichtigen Infos von der Uni werden an diese E-Mail-Adressen gesendet.

Bleibt gesund!

Eure Fachschaft ETEC

ENGLISH VERSION:

Dear Students,

Due to the ongoing Corona pandemic we have decided to cancel all opening hours within the summer semester 2020. We will reevaluate if the situation changes in our favor.

You can still contact us via Mail (to info@fs-etec.kit.edu, or the responsible Department), if you need any kind of help or assistance.

Meetings:

Every second Wednesday, the student council meeting takes place at 6PM. During the non-lecture period, these meetings take place more irregularly, however, the dates will be published on this website. Additionally, a general student council assembly will take place at least once per semester.

Due to the current situation, all meetings are held online on BigBlueButton.

Upcoming meetings:

The invitations and protocolls of all meetings are published in Ilias (see below). In the invitations, the link for the MS Teams meeting are published shortly before the meeting.

ILIAS: The Fachschaft has their own course on the central ILIAS-course. Here you can find Quick Links and ask us any questions regarding your studies, how to join courses and generally how life at KIT works. You can also find the protocols of our student council meetings here. Especially students who are new to the Masters program, as well as any other students studying Electrical Engineering or Mechatronics, are welcome to join the course.

Info about exam's sale:

Option A: You aren't in Karlsruhe:
Your orders for postal delivery or pick-up are being processed via our mailing website. All necessary information is on there. Please use this instead of emails, otherwise we might loose oversight. If any questions arise, don't hesitate to contact us.

Option B : You're currently in Karlsruhe, healthy:
From Tuesday 28th of July on, there will be opening hours exclusively for acquiring protocols and past exams. The sale is on demand and has to be paid in cash. Beware that new opening hour's contingents will be posted as soon as we have volunteers for new opening hours. The system will be updated accordingly. For this reasing, there is no pick-up ordering possible from now on.

How does this work?

1. Go to the student council's address but don't enter our facilities. Next to the bike parking stands on the sidewalk, you will find further instructions to keep 1,5m distance to the other students. Don't forget to put on a mask. At the end of the queue, you will be in front of our window. After your inquiry you are to pay in cash, and if possible, bring as many coins as you have.
  2. During these opening hours, it is now possible to pick up documents that have been ordered through our website, but have still to be picked up. Please bring it to our attention, that you are picking up a preprinted order.

For more information about the implications of the coronavirus on, address the coronavirus infopage on the KIT website or on the info page of the Faculty of Electrical Engineering and Information Technology . Please read your student email regularly, as all important updates will be sent over this channel.

Stay healthy.

Your Student Council ETEC